8. William

William katseli ympärilleen tutkivasti. Kartano alkoi näyttää pikkuhiljaa sellaiselta kuin se oli joskus aikoinaan ollut, hän nyökkäsi hyväksyvästi. Paljon toki oli vielä tehtävää, mutta Caspian oli paljon pidemmällä kuin hän oli ajatellut tämän olevan. Toisaalta se ei sittenkään ollut ihme, William korjasi ajatuksissaan. Caspianilla oli takanaan Goottiloiden myötäjäiset ja selkeästi siltä suunnalta oli tullut rahaa ja paljon.
William oli lievästi yllättynyt, että Caspian itse avasi oven. Ei palvelijaa? Nuorimies virnisti kaikella sillä varmuudella, joka hänelle oli syntyperäistä.
Veli näytti vanhentuneen. Paljon. Williamin ja Caspianin ikäero tosin oli niin suuri, että nuoremman veljen mielestä Caspian oli aina ollut vanha.
-William.
-Ruhtinas,
veli vastasi kättelyyn kohteliaasti.
-Miten sinä olet täällä? Saitko sisäoppilaitoksesta lomaa?
-Lomaa? Siitä vankilasta? En sentään. Minä lähdin sieltä.
Caspian sulki silmänsä ja pidätteli huokaustaan. William oli aina ollut veljeksistä se villikko ja vaikeasti hallittavissa. Hän oli kuitenkin ajatellut, että sisäoppilaitos koulisi veljestä kyseisen puolen pois. Näköjään näin ei ollut tapahtunut.
-Voit olla täällä viikonlopun yli, mutta maanantaina sinun on palattava sinne takaisin.
William katsoi veljeään epäuskoisena.
-Ei, en ole menossa sinne takaisin,
hän ilmoitti hyvin päättäväisesti. Caspian ymmärsi välittömästi, että keskustelusta oli tulossa erittäin epämiellyttävä.
-Sinun koulutuksesi on maksettu, joten sinä menet sinne takaisin. Asia on loppuunkäsitelty.
-Se paikka on aivan järkyttävä ja jos olisit käynyt siellä edes kerran, edes yhden vaivaisen kerran katsomassa minua, veljeäsi, tietäisit kyllä,
William syytti ja Caspiania hävetti äkkiä. Hän oli kuin olikin käytännössä hylännyt veljensä. Janus käveli ohitse ja loi vain etäisesti kiinnostuneen katseen.
-Minulla on talo täällä täynnä William,
Caspian vastasi ja viittasi kädellään appeaan kohti.
-Onhan sinulla tuo piharakennus tuossa! Väitätkö tosissaan, että en mahdu edes sinne?!
-Älä korota ääntäsi William. Caius pelästyy.
William rahoittui asteen verran ja katsoi veljeään kylmästi.
-Sinä siis tosiaan aiot lähettää minut, veljesi, mieluummin takaisin sinne homeiseen laitokseen kuin annat minulle mahdollisuuden tutustua sinuun ja perheeseesi? Minun perheeseeni?
-William.
-Ei, älä sano mitään. Olet yhtä kylmä ja kova kuin äiti,
William sanoi värittömällä äänellä ja peitti sitten kasvonsa.
Hän itkee, Caspian tajusi ja se sattui sydämeen. Hän ei kuitenkaan voisi ottaa tätä epävakaata nuortamiestä sekoittamaan taloa ja heidän rauhallista elämäänsä. Ei vain voisi. Hänellä oli velvollisuus ennen kaikkea vaimoaan ja lastaan kohtaan.
Caspian otti ne muutamat askeleet, jotka heitä erottivat, ja veti veljensä vihdoin halaukseen.
-William, keskustellaan tästä lisää huomenaamulla. Tule nyt tutustumaan perheeseen.

Sen illan William vietti jutellen Cassandran, Caspianin ja Januksen kanssa ja kun aamu tuli, hän oli kadonnut. Caspian kirosi hiljaa itsekseen. Hänen olisi pitänyt tietää paremmin. Hänen ei auttanut muu kuin soittaa anopilleen, joka kerrankin vastasi, kiitos edes siitä, ja pyytää tältä apua Williamin jäljittämiseen.**********Tarinaan saapui uusi hahmo: William Windenburg. Mitä pidätte hänestä?


4 kommenttia:

 1. William vaikuttaa kyllä varsin mielenkiintoiselta tapaukselta, ja tulee lienee sekoittamaan perheen elämää vielä useammilla tavoilla kuin voisi arvata. Heitän ihan hatusta tämmöisen veikkauksen: Caspianin ja Jannin tytärhän on nyt lienee teini-ikäinen. William on kaiketi tyttöä hieman vanhempi, mutta ei kuitenkaan liian vanha. Jossain tilanteessa he kohtaavat toisensa ja sukulaisuussuhteestaan tietämättöminä kenties kiinnostuvat toisistaan, ja Caspian joutuu ongelmiin, kun eihän hän voisi estää tätä mahdollisesti syntyvää liittoa muuten kuin totuuden kertomalla...

  Tämä on siis ihan puhdasta, ei juuri mihinkään perustuvaa spekulaatiota. Voihan olla, että tulevat tapahtumat eivät ole mitään tämän suuntaistakaan, mutta kävi miten kävi, niin mielenkiintoista siitä kyllä tulee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonya tosiaankin on kutakuinkin samaa ikäluokkaa Williamin kanssa, joten on enemmän kuin todennäköistä, että heidän polkunsa kohtaavat jossain vaiheessa, jos he pyörivät samoissa piireissä. Erittäin hyvin ajateltu =) Sen enempää en vielä tässä vaiheessa tähän asiaan kommentoi.

   Poista
 2. Hyvä osa taas. Mulla heräsi vähän samoja ajatuksia kun Persimonilla. Tuli myös mieleen, että mitä jos Cassandra ihastuu nuorempaan Williamiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonyastahan on lukijoille kerrottu ja tyttö tulee kyllä näkymään tulevissa osissa, mutta missä ja miten, pidän tällä erää suuni tiukasti supussa =D
   Cassandra on iällisesti näiden kahden miehen välissä, raskauden vuoksi lähempänä Williamin ikää kuin Caspianin, joten skenaario voisi olla täysin mahdollinen. Erittäin hyvin arvailtu siinäkin =)

   Poista