10. Järjestelyjä

Cassandra oli kahden vaiheilla mitä mieltä olla Williamin liittymisestä talouteen. Hän tunsi käsittämätöntä henkistä yhteyttä pojan kanssa ja se oli tavallaan pelottavaa. Sellainen yhteys hänellä olisi tullut olla Caspianin kanssa. Toisinaan William ja Cassandra nauroivat keskenään täysin typerille jutuille holtittomasti ja Caspianin ilmaantuessa paikalle he eivät aina edes huomanneet tätä.
Ruhtinas oli itse veljensä kanssa hieman hukassa. Hän ei tiennyt miten suhtautua itseään huomattavasti nuorempaan Williamiin ja häkeltyneenä hän seurasi, miten vaimo oli tämän kanssa niin luontevasti samalla tasolla. Caspian vetäytyi yhä useammin soittoharjoitustensa pariin saadakseen etäisyyttä veljensä läsnäolosta.
Kartanon puutarha laitettiin uuteen uskoon ja se sai päällensä katoksen.
Talokin alkoi saada lopulliset silauksensa. Piha itsessään oli vielä toivottoman tyhjä.Caspian oli kuitenkin luottavainen sen suhteen, että hän saisi tontin viimeisteltyä oman elämänsä aikana.


**********
Ruhtinatar Roxanne otti vaihteeksi yhteyttä vanhempaan poikaansa ja ilmoitti ylhäisesti, että hän oli ollut puheissa Cavendishin perheen kanssa ja näiden tyttäret olivat juuri sopivassa iässä Williamia ajatellen. Caspianin tehtäväksi jäi järjestää loput. Ärtyneenä ruhtinas hieroi otsaansa ja otti yhteyttä Rose Cavendishiin. Nainen oli erittäin ilahtunut ja sopi järjestävänsä tyttäret paikalliseen nuorten yökerhoon, jos Caspian vain saisi veljensä paikalle.
Ja kyllähän Caspian sai. William oli vastentahtoinen, totta, sillä kukapa nuorimies haluaisi järjestettyä avioliittoa ja sellaistahan tässä oltiin alustamassa, mutta taipui veljensä pyyntöön. Hän arveli, että pääsisi tällä tavoin helpommalla. Hän tapaisi tytöt, viettäisi näiden kanssa hetken aikaa ja ilmoittaisi sitten, että suunnitelmista ei tulisi mitään. Williamin kulmakarvat tosin kohosivat hänen nähdessään tytöistä vanhemman, Camillan. Ulkoisesti tämä oli itse täydellisyys.
-Hei William, saanhan toki kutsua sinua etunimellä?
Tyttö ei jäänyt odottamaan vastausta, kysymys selkeästi oli vain retorinen, sillä hän jatkoi jo täyttä vauhtia eteenpäin:
-Tämä vaikuttaa aika mukavalta paikalta. Sopiiko jos istutaan alas ja tilataan kuohuviiniä?
-Luuletko, että he suostuvat myymään meille kuohuviiniä,
William kysyi huvittuneena.
-Tietenkin,
Camilla vastasi ylhäisen varmuudella eikä ollut väärässä.
-Missä sisäoppilaitoksessa olet,
Camilla kysyi.
-En enää missään.
-Mitä? Kuinka... originellia.
William ymmärsi melkein heti, että vaikka tyttö olikin kaunis ulospäin, hän oli sisältä täydellisen tyhjä. Camilla oli asemansa koulutustyön tulos, keskusteluvalmis omiin piireihinsä sopivalla tavalla eikä Williamilla ollut oikeastaan haluja pyöriä niissä piireissä. Hänen silmänsä osuivat nuorempaan sisareen, Ciciin, joka oli alkanut pelaamaan.
-Suonet anteeksi. Vaihdan muutaman sanan sisaresi kanssa,
William ilmoitti kohteliaasti ja poistui.
-Voinko liittyä peliin?
-Siitä vaan. Vapaa maa,
Cici totesi ja sen jälkeen nuoret keskittyivät pelaamiseen.
-Sinä voitit minut,
William totesi ja tyttö tuumasi lyhyesti:
-Tietenkin.
-Ymmärräthän, että he suunnittelevat järjestettyä avioliittoa? Jos et ymmärtänyt, olet tyhmempi kuin ajattelinkaan. No, joka tapauksessa, minä en ole menossa naimisiin,
Cici totesi ja William piti tytöstä välittömästi.
-Täydellistä. En minäkään.
-Sinä saatat olla ihan mukava tyyppi. Kaikesta huolimatta.
-Mitä tuumaat, jos menisimme ulos juttelemaan? Täällä musiikki soi niin kovaa, että keskustelu on mahdotonta.
-Mikä ettei. Mennään.
Tällä välin kartanolla Janus oli istahtanut olohuoneeseen tyttärensä seuraksi ja Cassandra mietti, mitä isä mahtoi tahtoa. Tämä oli todella levottoman oloinen.
-Isä, mitä se ikinä onkaan niin kakaise ulos,
hän sanoi lempeän päättäväisesti.
-Cassandra. Oletko sinä onnellinen,
Janus kysyi yhtäkkiä ja Cassandra jähmettyi hetkeksi.
-Tietenkin isä. Miten sinulle tuollainen tuli mieleen?
-No kun... Minä menin äitisi kanssa naimisiin rakkaudesta.
-Todellako?
Cassandra hämmentyi. He eivät olleet koskaan keskustelleet asiasta ja hän oli olettanut, että vanhempienkin avioliitto oli aikoinaan ollut järjestetty.
-Todella. Ja tuota... meillä on ollut vaikea avioliitto. Kuten tiedät varmaankin. Ei mennä yksityiskohtiin. Niin tuota... minä ajattelin...

-Että olisiko minun liittoni onnistuneempi? Ymmärrän. Isä, kaikki on hyvin. En voisi olla onnellisempi.
Januksen kasvoille levisi vilpittömän onnellinen hymy ja hän poistui paikalta toivottaen hyvää yötä. Cassandra jäi yksin ja taisteli kyyneliä vastaan. Hän painoi käden suulleen ja tukahdutti nyyhkytyksen. Hetken nieleskeltyään hän pyyhki hätäisesti pois yksinäisen kyyneleen, joka oli valahtanut poskelle ja jatkoi maalaamista. Hänellä oli kuitenkin asiat hyvin, hän järkeili, joten mitä hän teki onnella?
Aamu valkeni ja William heräsi Cici vuoteessaan. Tyttö oli osoittautunut avoimeksi muille vaihtoehdoille ja he olivat päätyneet sänkyyn kokeillakseen miltä tuntuisi rakastella toisen kanssa. Se oli tuntunut erittäin hyvältä, William myhäili tyytyväisenä ja hän uskalsi olla varma siitä, että Cici ei ollut myöskään pettynyt. Nuorukainen oli enemmän kuin tyytyväinen siihen, että hän asusti ulkorakennuksessa, sillä Cici oli äänekäs rakastelija ja William saattoi vieläkin kuulla raivoisat huudot, jotka tyttö päästi orgasmin hetkellä. Hiljaa hän hivutti kätensä peiton alla tytön rinnalle, hiveli sitä ja nänni kovettui välittömästi. Cici liikahteli levottomasti Williamin jatkaessa ja hetken päästä tyttö tietoisuuden rajamailla siirtyi kiinni Williamiin ja otti tämän sisäänsä yhdellä mutkattomalla liikkeellä.
-Tämä on oikeanlainen tapa aloittaa aamu,
Cici totesi virnistäen erittäin tyytyväisenä jälkeenpäin ja William ehdotti yhteistä suihkuhetkeä.
-Mikä ettei,
tyttö vastasi ja William totesi päässeensä kutakuinkin taivaaseen löydettyään Cicin.
Aamiaisella William oli hajamielinen ja Caspiania ja Cassandraa hymyilytti.
-Ilta meni ilmeisesti hyvin,
Caspian totesi ja William virnisti valloittavasti.
-Erittäin.
Samassa ovi kävi ja suihkunraikas Cici käveli aamupalalle.Aamupalan jälkeen Cici ja William siirtyivät aulaan juttelemaan ja sopimaan seuraavasta tapaamisesta. Caspian katseli tyytyväisesti myhäillen nuorten flirttailua.
Ovikello soi ja oven takana oli Rose Cavendish, joka tuli noutamaan tytärtään kotiin.
-Hyvää päivää herttuatar Cavendish ja tervetuloa,
William sanoi kohteliaasti. Rose hymyili kohteliaasti.
-Cici, ole hyvä ja mene autoon odottamaan.
-Kyllä äiti,
tyttö vastasi ja loi äitinsä selän takaa Williamiin veikeän katseen.
-Olkaa hyvä ja istuutukaa toki,
Caspian kehotti ja perheen kaikki miehet istahtivat isänsä seuraksi.
-Janus.
-Rose.
-Ilmeisesti ilta meni hienosti,
Rose kysyi Williamilta ja tämä nyökkäsi.
-Cici tietenkin nukkui eri huoneessa?
-Tietenkin,
William sanoi eikä pystynyt täysin peittämään hätkähdystään. Pieni, ivallinen hymynkare ilmestyi Rosen suupieleen.
-Niin arvelinkin. Hyvä. Muistakaa vastuullisuus ja käytöstavat.
-Tottakai herttuatar,
William vastasi ja nyökkäili tarmokkaasti. Hän tunsi äkkiä itsensä koulupojaksi, mitä toki olikin, jota oli nuhdeltu ankarasti.
-Me emme tienneet, että Cici tuli tänne Williamin mukana kuin vasta aamulla,
Cassandra sanoi hiljaa Rosen ollessa tekemässä lähtöä.
-Ruhtinatar Windenburg, olen varma, että jatkossa tällä tavalla ei pääse käymään teidän kattonne alla?
Cassandra nielaisi. Rose ei jättänyt hänelle aikaa vastata ja aivan samalla tavoin kuin William hetkeä aikaisemmin, Cassandra tunsi itsensä nuhdelluksi koulutytöksi, mitä hän ei tietenkään enää ollut. Oven sulkeuduttua Rosen perässä Cassandra peitti kasvonsa käsillään ja hengitteli hetken.
-Rakas, älä välitä. Herttuatar Cavendish osaa olla kylmä peto ja hän on nujertanut monia paljon vahvempiakin kuin sinä.
-Sinulle hän ei kuitenkaan sanonut mitään,
Cassandra totesi häkeltyneenä.
-Ei tietenkään.
Caspianin ei tarvinnut alleviivata asiaa. Hän oli ruhtinas. Syntyperäinen. Herttuatar tiesi asemansa.**********William onnistui näppärästi muuttamaan yritetyt järjestelyt omaksi edukseen, joskin Caspian ja Rose eikä myöskään ruhtinatar Roxanne asiasta tiedä. Williamilla ei ole samanlaisia paineita suvun viemisessä eteenpäin kuten Caspianilla, joten hän voi olla välinpitämättömämpi itseensä kohdistuvista odotuksista.

2 kommenttia:

 1. Cassandran ja Caspianin välit vaikuttavat hieman huolestuttavilta. Toki se on hyvä, että he tulevat keskenään toimeen, mutta kunhan eivät tulisi liian hyvin... Ehkä niin ei käy, mutta näen tässä kumminkin selkeän riskin. Heidän välillään on kumminkin yhteys, minkä Cassandra kokisi kuuluvan ennemmin Caspianin ja hänen välille. Odotan kyllä mielenkiinnolla, että mitä tästä kehkeytyy, vai kehkeytyykö mitään. Voihan se olla, että William keskittyy enemmän Cicin liehittelyyn... Tai jonkun muun tytön. Pitäisin tätä jopa melko todennäköisenä. Asia voi toki muuttua, kunhan William kypsyy ja aikuistuu, mutta ainakin tällä hetkellä hänestä tulee sellainen vaikutelma, ettei hän ole mikään yhden suhteen mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa siinä, että William on hyvinkin pitkälti pelimies. Hänen pirtaansa eivät sovi suunnitelmat avioitumisesta ja siitä, että elämä vietetään yhden naisen kanssa hamaan tappiin asti. Millainen hän on tulevaisuudessa? Siitä en kerro vielä mitään.

   Cassandra on hieman hukassa itsensä kanssa tällä hetkellä. Nähtäväksi jää, mitkä tulevat olemaan hänen ratkaisunsa, sillä niistäkään en kerro toistaiseksi yhtään mitään =D

   Poista