13. Ruhtinattaria kaksin kappalein

Caspian haudattiin sukuhautaan ja elämä jatkui.

William vieraili yhtä tiheästi kartanolla kuin ennenkin ja hänellä oli siihen nyt kaksin verroin enemmän syitä.
Johanna oli läheinen tyttärensä kanssa. Hän ei kuitenkaan tiennyt, että tällä oli salaisuus.
Vanha nainen sai sen selville pahimmalla mahdollisella tavalla. Hän kuuli outoja ääniä tyttärensä makuuhuoneesta ja kuvitteli tämän itkevän. Totuus oli jotain aivan muuta. Williamin äänen kuuleminen murskasi Johannan sydämen.
-Sinä olet tunteeton hirviö,
Johanna sanoi Williamille, joka nousi hätäisesti sängystä.
-Ja sinä... sinä... kyykäärme,
hän sihahti tyttärelleen ja poistui sen jälkeen ovet paukkuen ja palasi Aleksanterin ja tämän vaimon Evien sekä heidän lastensa Simonin ja Aaronin hoiviin.
-Voi William,
Cassandra henkäisi järkyttyneenä ja mies riensi syleilemään naista.
-Olen hirvittävän pahoillani,
hän sanoi ja oli sitä todella. Vastoin kaikkia odotuksia William, häntäheikki, casanovien casanova, oli rakastunut.
-Ja olen myös helpottunut,
hän myönsi ja Cassandra alkoi hytkyä ja kohta nauru purkautui ilmoille.
-Cassandra. Minä tiedän, että tämä tulee todella yllättäen ja asiaa on vaikea tajuta oikeastaan itsekään, mutta... minä rakastan sinua.
-William.
Cassandran ääni oli lähes kuulumaton. Kyyneleet pusertuivat hänen silmiinsä.
-Minä ymmärrän, että sinun on ehkä vaikea luottaa minuun, kaiken tämän jälkeen, mutta lupaan sinulle yhden asian. Jos sinä menet minun kanssani naimisiin, olen sinulle uskollinen lopun elämääni.
Cassandra katsoi silmät rakkautta tulvillaan Williamia ja nyökkäsi sitten. Hän ei ollut koskaan uskonut, että saisi vielä elämänsä aikana kokea oikeaa rakkautta, miehen ja naisen välistä, puhumattakaan rakkausavioliitosta.
Kosinta ei tullut yhtään liian myöhään, sillä hetkeä myöhemmin heille selvisi, että Cassandra on raskaana. Avioliitto solmittiin pikaisesti vain parin todistajan läsnäollessa.
Raskauden ollessa pitkällä Cassandra päätti, että hän muuttaisi Williamin ja tämän lasten kanssa saman katon alle. Hän keskusteli pitkään poikansa kanssa ja Caius vakuutti olevansa valmis ottamaan elämästään vastuun.
Hän oli tavannut Rebecca -nimisen tytön, punapään, jonka luonne oli vähintään yhtä villi ja pitelemätön kuin hänen itsensäkin. Oli enemmän kuin sopivaa, että heillä oli koko talo käytössä intohimojensa ilmaisua varten. Caiukselle sopi siis oikein mainiosti, että äiti muutti Williamin kanssa pois.


**********
Eräs kaunis päivä Caius tuli kotiin käytyään kaupassa ostamassa pari pulloa kuohuviiniä iltaa varten. Hän huhuili Rebeccaa ovelta ja jähmettyi nähtyään olohuoneessa istuvan tuntemattoman henkilön. Vanhuksen selkä oli äärimmäisen suora ja hänen olemuksensa huokui sellaista ylväyttä, että Caius meni sanattomaksi.
-Caius Windenburg. Ole hyvä ja käy istumaan tähän viereeni.
Varovasti Caius käveli olohuoneeseen ja istahti vanhuksen viereen. Tämän pään asento kieli arvovaltaisesta asemasta.
-Minä olen sinun isoäitisi, ruhtinatar Roxanne,
nainen ilmoitti ylhäisesti.
-Hauska tutustua, rouva isoäiti. Tuota.. missä Rebecca mahtaa olla?
-Minä lähetin hänet pois.
-Te lähetitte...
Caius meni täysin sanattomaksi järkytyksestä. Mitä?
-Caius Windenburg. Sinun käytöksesi ei ole millään tavalla sopivaa tulevalle ruhtinaalle.
-Sinun on tullut aika jättää nämä kevytkenkäiset naikkoset ja siirtyä eteenpäin.
Niin valtava oli ruhtinattaren arvovalta, että Caius ei osannut sanoa tälle edes vastaan. Kauhuissaan hän tajusi, että hänen elämästään oli tulossa yhtäkkiä jotain ihan muuta, kuin mihin hän oli tottunut. Eihän näin voinut tapahtua? Eihän?
-Minä haluan, että sinä ymmärrät nyt jotakin. Olet syntynyt ruhtinaaksi. Olet ruhtinas. Ymmärrätkö?
-Y-ymmärrän.
-Älä änkytä Caius. Ymmärrä myös tämä, että sinun äitisi ja minun poikani William ovat saaneet yhteisen pojan, Cesarin. Jos sinä et pysty täyttämään velvollisuuksiasi ruhtinaana, Cesar tulee sinun tilallesi. Tämä asema, joka sinulla on, on yhtä helppo ja nopea ottaa pois, kuin miten olet sen saanutkin.
Tämä sai Caiuksen kauhistumaan tosissaan. Hän ei ollut koskaan ajatellut, että voisi menettää arvonimensä! Oliko se edes mahdollista? Jostain syystä hänellä ei ollut mitään syytä uskoa toisinkaan.
-Me teemme nyt niin, että minä muutan tänne ja sinä panostat kouluusi. Ei ole vielä liian myöhäistä. Minä jopa autan sinua tarvittaessa.
Ja niin ruhtinatar Roxanne todella tekikin. Hän asettui polviensa varaan yhtä ylhäisesti kuin istuisi valtaistuimelle, otti mitan käteen ja sen jälkeen jokainen hetki, jonka Caius oli poissa koulusta, täyttyi opetuksesta sekin. Roxanne oli lahjomaton ja tiukka ja nuorukaisen arvosanat paranivat silmissä.
Caius oppi lopulta nukkumaan yksin ja kun hänen yöunensa olivat pitkät ja katkottomat, hän jaksoi opiskella paremmin.
-Ja minä haluan lääkäriksi,
Caius lopetti lauseensa. Ruhtinatar katsoi ensimmäisen kerran poikaa arvostavasti.
-Erittäin hyvä Caius. Erittäin hyvä. Minulla on suhteita. Saan sinut järjestettyä alalle ja pääset suoraan lääkärityön pariin. Monet muut aloittavat pohjalta, siivoavat muiden jätteitä.
-Kiitos rouva isoäiti.
-Sinä voit kutsua jo minua Roxanneksi. Ja lakata teitittelemästä.
Caiuksen puhelin piippasi ja poika näytti järkyttyneeltä.
-Jotain, mikä minun tulisi tietää,
Roxanne kysyi.
-Meillä onkin tänään loppukoe rouv... Roxanne. Tänään!
-Älä huuda. Paniikki pois. Sinä selviät kyllä.
Caius toivoi, että hänellä olisi asiasta yhtä syvä luottamus. Hän oli kuvitellut, että aikaa olisi ollut vielä tämä viikko opiskella.


**********


Tarinassa marssitetaan paikalle jälleen uusi hahmo: ruhtinatar Roxanne Windenburg. Kuinka moni teistä ajatteli otsikon nähdessään, että Caius menee osassa naimisiin? ;-)

Kuvista valitettavasti katosi se, jossa Johanna veteli Williamia ympäri korvia. En ymmärrä miten olen poistanut sen epähuomiossa. Sen oli kuitenkin tarkoitus olla viimeinen kuva ennen Johannan poistumista tilanteesta.

No niin, käsi ylös: kuinka moni teistä uskoo, että Williamin rakkaus kestää ja hän on todellakin uskollinen Cassandralle? Anyone? =D

2 kommenttia:

 1. Harmi, että kuva Johannasta vetelemässä Williamia ympäri korvia katosi, se olisi ollut varmaankin hauska näky. :D

  Mielestäni Roxannen ilmaantuminen kuvioihin on oikein hyvä käänne. Caius on kuitenkin sen verran nuori, että hän ei olisi ehkä omin avuin oivaltanut, että mitä aristokraatin elämä vaatii, eikä Caspian ole sitä enää hänelle opettamassa. On siis hyvä, että joku tuli laittamaan Caiuksen ruotuun.


  William varmaan ainakin haluaisi rakastaa Cassandraa loppuikänsä ja olla hänelle uskollinen, mutta sen onnistuminen... Olen kyllä todella skeptinen ajatusta kohtaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa kanssa ihan vietävästi, että olen epähuomiossa poistanut kuvan =D Se olisi ollut aika täydellinen tarinaan.

   Roxanne on rautarouva, joka pitää kaikki lujasti hyppysissään ollessaan paikalla ja aikoinaan vaikka puhelimen päässäkin. Ruhtinatar luotsaa lujalla kädellä vanhimman poikansa ainokaista lasta, ruhtinasta. Caius on alkanut ymmärtää, mitä hänen asemansa vaatii.

   William... Totta puhuen en vielä tiedä itsekään, miten hänen ja Cassandran tarinassa tapahtuu. Se selviää meille kaikille ajan kanssa ;-)

   Poista